Ga naar de inhoud

Ik fotografeer verhalende beelden van mensen. Voor mij betekent dat, dat ik mensen fotografeer in allerlei mogelijke situaties; een doordeweekse dag, druk aan het werk of tijdens een speciale gelegenheid. Heeft het met mensen te maken? Dan ben je aan het juiste adres! 

Wat doe ik niet? Pasfoto’s, food photography, architectuurfotografie, productfotografie behoren niet tot mijn interesses. 

Ik ook niet! Ideaal! Net daarom specialiseerde ik me in m’n documentaire aanpak. Omdat ik zelf ook liever gefotografeerd wordt wanneer ik het niet weet.  

Oké ja, allemaal goed, maar we willen wél graag enkele mooie portretten. Dus hoe doen we dat dan? 
Geen zorgen, mijn ervaring heeft me geleerd jouw beste kant in een oogopslag te herkennen. Ik begeleid jullie in poses zoeken waarin jullie je comfortabel voelen. We houden het leuk en luchtig.  Op die manier krijgen jullie prachtige beelden die er helemaal natuurlijk zullen uitzien. 

Bekijk “de shoot” eerder als een moment om even te ontsnappen aan de drukte van jullie trouwdag. Gewoon eventje met z’n twee ertussenuit. Voor mijn part ga je een ijsje eten op een gezellig terras! 

Best kies je ergens waar een verhaal aan hangt. Een plek die dicht bij jullie zelf staat. Ben je bijvoorbeeld een echte stadsmens en trek je zelden je laarzen aan om een boswandeling te maken? Doe dat dan ook niet voor je portretten. Leerden jullie elkaar kennen in de padelclub? Zoek dan niet verder! Zo’n kleurijk padelveld is super fotogeniek.

Stel je ook de vraag: Hoeveel tijd wil ik hieraan spenderen? 10 minuten? Kan! Maar dan bijven we gewoon dichtbij jullie eventlocatie. Ik steel jullie snel even weg tussen de aspergesoep en de kroketten voor een snelle golden hour sessie. Ik heb namelijk niet veel meer nodig dan mooi licht en toffe mensen (jullie dus!). Uiteindelijk is dat waar het om draait toch? De mensen op de foto en niet zozeer de omgeving. 

Graag! Zo’n reportage maken, is zowel fysiek als mentaal enorm intensief. Mij op tijd voeden zorgt ervoor dat mijn lichaam en geest blij en energiek blijven en dat ik m’n concentratie kan behouden van begin tot einde. 

Bovendien zit ik graag mee bij jullie of jullie gasten aan tafel. Zo blijf ik dicht bij alle actie en mis ik zeker geen onverwachte momenten! 

 

Jullie verkiezen echte momenten boven het Pinterest-perfect beeld. Jullie vinden het belangrijk dat de foto’s jullie weer laten voelen hoe innig de knuffel van je mama was. Jullie hechten meer waarde aan beelden met echte emoties dan dat iedereen op elk beeld eruit ziet alsof ze uit Vogue zijn gestapt. 

Blader door m’n portfolio en scroll eens door m’n Instagrampagina. De beelden die ik daarop deel: daar sta ik voor 200% achter. Helemaal fan van wat je ziet? Da’s een goed begin! 

Ik verkies kwaliteit over kwantiteit. Elke reportage is anders en verschilt in zoveel opzichten van elkaar. Reken op een gemiddelde van 40 foto’s per uur. 

Elk beeld dat jullie krijgen is zorgvuldig geselecteerd en geoptimaliseerd.  

Jullie zijn uiteraard enorm nieuwsgierig naar het resultaat. Maar vakwerk, kan je niet overhaasten. 

Na 4 à 5 weken krijgen jullie een eerste terugblik in de vorm van een slideshow. Binnen een periode van 16 weken wordt de volledige reportage afgewerkt. 

Jullie Framily reportage wordt afgewerkt binenn een periode van 8 weken.


Neen. Ik fotografeer veel. Heel veel. Na een huwelijk van 12 uur kom ik vaak thuis met bijna 10.000 beelden (soms ook meer). Het merendeel van die foto’s zijn lichtjes andere versies dan degene die jullie afgewerkt hebben ontvangen. Het zijn als het ware mijn schetsen en probeersels om tot het uiteindelijke beeld te komen. 

Picasso hing zijn onderzoekswerk voor de Guernica ook niet in het museum. Niet dat ik Picasso ben, but you get the idea. 

Ik ben helaas ook maar een mens van vlees en bloed. Maar gelukkig word ik niet vaak zo ziek dat ik niet meer kan fotograferen. 

Is dat toch het geval, dan heb ik het geluk van te kunnen rekenen op een netwerk van topfotografen aan wie ik m’n eigen huwelijk zou durven toevertrouwen.

Word ik ziek nadat ik jullie huwelijk al gefotografeerde? Dan kan het gebeuren dat de aflevering van jullie reportage wat vertraging oploopt. Ik zal jullie in dat geval steeds op de hoogte stellen. 

Graag! Een huwelijksreportage vraagt veel energie en concentratie. Mij op tijd voeden zorgt ervoor dat ik mijn energie en concentratie kan behouden. Bovendien zit ik graag mee bij jullie of jullie gasten aan tafel. Zo blijf ik dicht bij alle actie en mis ik zeker geen onverwachte momenten!