Ga naar de inhoud

Portret OF DOCUMENTAIRE

Een portret is simpel gezegd een fotosessie waarbij er echt geposeerd wordt. Ik kijk naar de setting, waar valt het licht mooi, waar wil ik dat jullie gaan staan. Kortom, alles wordt wat meer in scène gezet.
Tijdens een portretsessie worden momenten gecreëerd door middel van korte instructies of kleine spelletjes zodat de emotie die je achteraf in de beelden zal zien echt en natuurlijk is.
Een documentaire staat daar recht tegenover. Tijdens een gewone reportage wordt er niets geposeerd. Ik vang gewoon het leven zoals het is zonder te regisseren. Een Day In The Life sessie is daar zo'n voorbeeld van.
"Maar wat doen we dan tijdens zo'n Day In The Life sessie?" Moeten we dan iets speciaals voorzien?" Nee. Net niet. Een Day In The Life sessie is een viering van het alledaagse. Het toont de schoonheid van de gewone dingen en schets een eerlijker portret dan een geposeerde portretsessie.
Het zijn de kleinste dingen die later de meest kostbare herinneringen zullen zijn. Hoe jij je tas koffie drinkt op de bank voor je energie hebt om mee te spelen met de kinderen. De tranen in de ogen van je jongste omdat ze niet in een bananenpak mee naar de winkel mag. Het tandenpoetsen voor het slapen gaan.
Previous slide
Next slide