Ga naar de inhoud

Storyteller of the year 2020

[vc_row][vc_column][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis”]

STORYTELLER OF THE YEAR 2020

[/rs_special_text][vc_single_image image=”6651″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1611093405359{margin-top: 100px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Begin 2020 stelde ik mezelf een doel. Het zou het derde jaar zijn dat ik mee deed aan This Is Reportage. Een Britse website die een platform creëert om documentaire huwelijksfotografie in de kijker te zetten. Hun baseline is dan ook: Nothing posed, nothing staged; This is Reportage. Een filosofie waar ik me als fotograaf helemaal in thuis voel.

In het eerste jaar dat ik deelnam aan de wedstrijd die This is Reportage organiseerde eindigde ik 2018 op een mooie derde plaats. In 2019, geraakte ik een podium hoger en haalde ik het als tweede beste fotograaf. Competitief als ik ben, kon ik dan ook niet anders dan het idee in m’n hoofd steken om 2020 helemaal op kop te willen eindigen.

Na de allereerste ronde haalde ik 3 awards binnen (twee losse beelden en 1 verhaal). Mega goed zou je denken! Ik zou in de wolken moeten zijn. Maar tegelijkertijd zag ik ook dat meer en meer fotografen meededen en dat zij er wel 6 of 7 binnen haalden. Ik probeerde niet teleurgesteld te zijn, maar achtte de kans dat ik m’n pas opgezette doel zou halen al kleiner en kleiner.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]En toen… 13 maart 2020… Misschien herinner je het nog? Nieuws: België gaat in Lockdown. Alles gaat dicht. De horeca sluit, winkels gaan dicht, je herinnert je waarschijnlijk de angst nog wel. En met die angst ook plots de onzekerheid. Een agenda die leeg loopt. In het begin zijn we nog optimistisch: we verzetten alles wel naar september! Tuurlijk! Tegen dan is dat stormpje wel weer voorbij en gaan we gewoon door met ons leven. Niet dus…

Nog amper huwelijken om te fotograferen en dus ook geen nieuw werk om in te sturen voor wedstrijden. Of toch bijna niets nieuws. Het zorgde ervoor dat ik al m’n werk van de afgelopen jaren nog eens ging herbekijken (soms zelfs herbewerken) en maakte dat ik heel wat pareltjes ontdekte. Corona heeft me op veel mentale plekken gebracht: paniek, angst, stress,… Maar ook! Rust, ruimte en vooral tijd. Tijd om eindelijk eens aandacht te geven aan al dat moois dat ik de voorbije jaren al mocht fotograferen.

Ik bleef ronde na ronde veel aandacht besteden aan het zorgvuldig selecteren van mijn beelden. En dat loonde…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h3″ margin_top=”50px” margin_bottom=”50px”]

ALLE SINGLE IMAGE AWARDS DIE IK BEHAALDE IN 2020:

[/rs_special_text][rs_slider slider_type=”work-full-slider”][rs_slider_item][vc_single_image image=”6662″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6654″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6692″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6653″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6655″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6656″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6658″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6659″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6660″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6664″ img_size=”full” alignment=”center”][/rs_slider_item][/rs_slider][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Naarmate het jaar vorderde kreeg ik zo om de twee maanden nieuws dat er weer een paar awards op m’n naam konden worden geschreven. En niet zomaar een paar. Nee! Deze keer waren er rondes dat er plots 6 of 7 awards bijkwamen! Ik klom opnieuw naar een mooie plek ergens vanboven. Maar opnieuw, ik was niet alleen.
Het hele jaar lang bleef ik op nummer twee staan en tot op het allerlaatste moment was het extreem spannend. Yves Schepers, een andere Belgische fotograaf stond namelijk nog één plekje hoger. Dat plekje waar ik me in m’n januarivoornemens zo had voorgenomen om te eindigen. Nu, Yves en ik zijn vrienden. Maar als er een eer te verdedigen valt, zijn we beiden nogal competitief. Wij schrijven dat woord tegenwoordig trouwens anders… “Competityves” zou een toepasselijkere spelling zijn.

Vlak voor de bekendmaking van de allerlaatste ronde en dus ook de laatste ronde voor we zouden weten wie fotograaf van het jaar zou worden, was het verschil enorm klein. We konden beiden nog winnen en dat was niet goed voor onze ingebouwde stressmeter. We besloten dan maar om de dag van de uitslag samen te gaan wandelen (want ja, dat is nu eenmaal het enige wat je kan doen in coronatijd), en pas samen te kijken wanneer we er klaar voor waren.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Nadat we het aandurfden om het persoonlijk berichtje aan ons beiden van oprichter Alan Law open te klikken, wisten we eindelijk wie er fotograaf van het jaar was. En dat was niet ik, maar wel Yves (applausje voor competityves!). Lichte teleurstelling bij mij. Nee, sorry dat is een leugen. Grotere teleurstelling bij mij dan ik graag toegeef. Maar, gelukkig was er nog wel goed nieuws. Ook al was ik geen fotograaf van het jaar geworden (met het meeste awards overall), ik haalde het wel als Storyteller van het jaar (met de meest gewonnen verhalen). En eigenlijk, (als troost en oppepper aan mezelf) is dat toch veel belangrijker dan die enkele beelden, toch?

Wat TiR zo uniek maakt is namelijk het volgende. Je kan bij hen verhalen insturen. Die verhalen bestaan uit 15-20 foto’s waarmee je dan de trouwdag toont en iets vertelt. Het gaat over samenhang, flow en een boodschap kunnen overbrengen. Zo kregen 13 (!!) van mijn verhalen een mooie sticker opgeplakt. En tussen die verhalen, geloof het of niet, ook twee die in 2020 gefotografeerd werden. Nooit tevoren deed iemand het beter dan ik. En ook al haalde ik niet die felbegeerde eerste plaats, dit is toch een prestatie waar ik trots op mag zijn. 2021 is al begonnen, misschien lukt het me dit jaar wel 😉 Wil je me daarbij helpen? Dat kan! Boek me voor jullie huwelijk en let me tell your story ! ❤️[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h3″ margin_top=”50px” margin_bottom=”50px”]

ALLE STORY AWARDS DIE IK BEHAALDE IN 2020:
(klik op een verzameling om naar het volledige huwelijk in m’n portfolio te gaan)

[/rs_special_text][vc_single_image image=”6674″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://www.sannedeblock.com/portfolio/veronique-william/”][vc_single_image image=”6680″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6675″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://www.sannedeblock.com/portfolio/same-sex-wedding-simon-filip/”][vc_single_image image=”6673″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://www.sannedeblock.com/portfolio/anne-bart/”][vc_single_image image=”6676″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6683″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6677″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://www.sannedeblock.com/portfolio/pauline-mats/”][vc_single_image image=”6681″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6684″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6678″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6682″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://www.sannedeblock.com/portfolio/renata-floris/”][vc_single_image image=”6685″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_single_image image=”6679″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *