Ga naar de inhoud

Dit was mijn ongelofelijke 2017

[vc_row][vc_column][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h2″ font_weight=”400″ transform=”uppercase” letter_spacing=”4px” font_color=”#7ec5aa”]

2017… Een kleine terugblik

[/rs_special_text][rs_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text text_size=”20px” text_color=”#7ec5aa”]

2017 zal voor altijd in m’n geheugen gegrift staan. Het jaar dat ik m’n eigen zaak begon en nog zoveel meer. Ik sta graag nog even stil bij enkele gebeurtenissen die van 2017 een topjaar hebben gemaakt en die bij mij een grote indruk hebben nagelaten.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_divider margin_top=”5px” margin_bottom=”40px”][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h2″ font_weight=”400″ font_color=”#0e3746″]

3, 2, 1, START!

[/rs_special_text][rs_divider margin_top=”5px” margin_bottom=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][rs_image_block image=”4146″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text text_size=”16px”]Mijn jaar start met champagne! (We tellen nieuwjaar even niet mee) Op 3 januari start mijn leven als zelfstandige. Niet zomaar een datum, wel eentje met betekenis.
Het is namelijk ook de dag dat mijn grootmoeder (ons moeke) jarig is. Met haar 85 jaar (ondertussen al 86) is ze nog kiplekker en ik hoop dat dat nog jaren zo mag blijven. Ik koos deze dag als startdatum omdat ik hoop dat mijn zaak net zo’n lang en gezond leven mag gaan leiden als zij.

Op de foto ons 3-geslacht: mijn moeke, mama en ik in iPhone kwaliteit[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_space height=”40px”][rs_divider margin_top=”5px” margin_bottom=”40px”][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h2″ font_weight=”400″ font_color=”#0e3746″]

HET MOOISTE HUWELIJK VAN HET JAAR

[/rs_special_text][rs_divider margin_top=”5px” margin_bottom=”40px”][rs_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text line_height=”22px” text_size=”16px”]

In januari zijn we volop bezig met de voorbereidingen van het huwelijk van mijn beste vriendin Linde met haar high school sweetheart Greg. De Save the Dates waren al even de deur uit, dus was het dringend tijd om het ontwerp van de uitnodigingen om te zetten van schetsen op de computer, naar een echte kaart.

Tientallen uren spendeerden we aan de uitwerking van de ontwerpen. Een ontwerp in hout, met industriële invloeden uit de jaren 50 en een kleine knipoog naar Sjakie en de chocoladefabriek. Het huwelijk zou doorgaan in de oude Gistfabriek in Wijnegem. Dus het hele industriële gegeven werd helemaal doorgetrokken naar de bedankingen en decoratie.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][rs_image_block image=”3933″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_space height=”40px”][rs_image_carousel image_list=”3924,3945,3944,3943,3942,3939,3937,3928″][rs_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][rs_image_block image=”3917″][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h6″]

© Dries Renglé

[/rs_special_text][rs_space height=”20px”][rs_image_block image=”3918″][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h6″]

© Dries Renglé

[/rs_special_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][rs_image_block image=”3919″][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h6″]

© Dries Renglé

[/rs_special_text][rs_space height=”20px”][rs_image_block image=”3916″][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h6″]

© Dries Renglé

[/rs_special_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text text_size=”16px”]En toen brak de dag aan. 18 maart 2017. De dag dat Linde en Greg ja zeiden tegen elkaar en dat ik erbij mocht zijn als getuige. Voor één keer aan de andere kant van het verhaal en aan de andere kant van de lens. Vrijdag waren we nog een volledige dag bezig met voorbereidingen. Nog tot laat in de avond waren we bezig om de ceremonie- en feestzaal in orde te zetten.[/vc_column_text][rs_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][rs_image_block image=”4147″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][rs_image_block image=”4148″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][rs_image_block image=”4149″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][rs_image_block image=”4159″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][rs_space height=”40px”][vc_column_text text_size=”16px”]Een slapeloze nacht en toen kon de dag (heel vroeg) beginnen. Haar en make-up werden helemaal verzorgd. En toch ook al een flesje Martini, want je trouwt maar één keer. En dan mocht eindelijk die prachtige jurk aan (de mijne was ook mooi hoor). Zo vaak al legde ik als fotograaf zenuwachtige moeders, zussen, getuigen vast terwijl zie die tientallen knopjes vast proberen prutsen. En nu was het aan mij om ervoor te zorgen dat alles goed strak ingepakt zat. De dag werd prachtig. Vol liefde en plezier. Tranen van ontroering, maar ook van het lachen. Ik kan eerlijk zeggen dat dit het beste, mooiste huwelijk van 2017 was. Het was een roes, de dag vloog voorbij. Maar gelukkig zijn er de foto’s om voor altijd terug te kunnen kijken op een prachtig feest. Ik ben nog steeds zo dankbaar dat ik die dag van zo dichtbij mocht meemaken en dat ik me een beetje deel van de familie kon voelen. (Linde en Greg, ik zie jullie graag hé!) Tijdens en na deze dag heb ik bepaalde dingen beseft.

  1. Ik zou zelf waarschijnlijk een lichte bridezilla worden mocht ik ooit zelf trouwen (dus misschien kunnen we dat maar beter laten)
  2. De kleine momenten tussendoor zijn minstens even belangrijk als de grote. Dat wist ik al wel, maar nu heb ik het zelf echt kunnen ondervinden. Door aan de andere kant te staan, let ik nu vaker op simpelere dingen tijdens het fotograferen. Niet alleen grote uitbundige momenten zijn leuk. De subtiele  kantjes van relaties zijn nog leuker als je ze op beeld kan vangen. Want deze tonen evengoed wat voor persoon iemand is.

[/vc_column_text][rs_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_image_block image=”4163″][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h6″]

© Dries Renglé

[/rs_special_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][rs_image_block image=”4164″][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h6″]

© Dries Renglé

[/rs_special_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][rs_image_block image=”4166″][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h6″]

© Dries Renglé

[/rs_special_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_image_block image=”4127″][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h6″]

© Dries Renglé

[/rs_special_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_space height=”40px”][rs_divider][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h2″ font_weight=”400″ font_color=”#0e3746″]

 FEARLESS CONFERENCE

[/rs_special_text][rs_divider][rs_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Twee dagen na het huwelijk trok ik naar Boedapest (mijn favoriete stad ever!) om daar 2 dagen lang ondergedompeld te worden in de ervaringen van andere huwelijksfotografen op de Fearless Conference. Elk jaar wordt er één georganiseerd in Europa waarbij huwelijksfotografen van over de hele wereld samen komen om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en niet te vergeten, samen te feesten.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Ik had er al veel over gehoord. Heel veel… Daardoor lagen mijn verwachtingen hoog en was ik een beetje bang dat ik misschien teleurgesteld zou zijn. Maar gelukkig werden alle verwachtingen meer dan ingevuld. 2 dagen lang luisteren naar topfotografen van over heel de wereld. Ze inspireerden en motiveerden. En dan was er nog dag 3 met die ongelofelijke workshop van Spaanse fotograaf Victor Lax.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_space height=”40px”][rs_image_block image=”4176″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][rs_space height=”40px”][vc_column_text text_size=”16px”]Na de conferentie zat ik in een roes van een overweldigend gevoel. Zoveel nieuwe ontmoetingen met mensen waarmee je zoveel gemeenschappelijk hebt. De hele positieve vibe die er hangt kan je gewoon niet omschrijven, maar het werkt aanstekelijk! Goesting om eraan te beginnen en enorm veel zin om nieuwe dingen te proberen. Nog 2 maanden en de conferentie van 2018 komt eraan (Croatia, here I come!) Vorig jaar vond ik het te intimiderend om m’n eigen camera boven te halen. Tussen al die topfotografen kwam deze Newbie terecht en ik durfde gewoon niet te  fotograferen (buiten enkele iPhonebeeldjes). Dit jaar gaan we daar verandering inbrengen. Want het blijft het belangrijkste om momenten vast te leggen. Maakt niet uit met welk toestel, of zelfs gewoon door te tekenen of schrijven.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][rs_space height=”40px”][rs_image_block image=”4188″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][rs_space height=”40px”][rs_image_block image=”4174″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_space height=”40px”][rs_divider][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h2″ font_weight=”400″ transform=”uppercase” font_color=”#0e3746″]

 Mind The Moment

[/rs_special_text][rs_divider][rs_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text text_size=”16px”]En dan was er nog de Mind the Moment Workshop. Twee edities zelfs! Eentje in Maart (ja nog eens maart… maart was echt wel mega) en eentje in oktober. Deze workshop wordt gegeven door 4 toppers uit de Belgische wereld van de huwelijksfotografie (Yves Schepers, Philippe Swiggers, Dries Renglé en Nele Watty) En ik mocht mee als kitchenmanager/ social-media crew / fotograaf / slaafje. Met alle plezier uiteraard! Opnieuw een moment om met fotografen in contact te komen, geïnspireerd te worden en bij te leren. Aan alle fotografen die het gevoel hebben dat ze ergens op vastlopen, dat er iets beter kan (en alles kan altijd beter), of wanneer je gewoon met een frisse kijk naar je eigen foto’s wilt kijken om daarna enkel maar vooruit te gaan, schrijf je snel in voor de volgende editie! Even een stukje ongegeneerde reclame (waar ik zelf trouwens niets aan overhoud, buiten de kans om nieuwe mensen te leren kennen)[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_space height=”40px”][rs_image_block image=”4190″][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h5″]

©Sophie Callewaert

[/rs_special_text][rs_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][rs_image_block image=”4191″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][rs_image_block image=”4197″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][rs_space height=”40px”][rs_image_block image=”4194″][rs_space height=”40px”][rs_image_block image=”4193″][rs_space height=”40px”][rs_image_block image=”4196″][rs_space height=”40px”][rs_image_block image=”4202″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][rs_special_text font=”google_web_font_Dosis” tag=”h3″]Zo, dat was het. Een jaar in vogelvlucht. Ik kan blijven vertellen, maar ik ben al blij dat ik dit alles heb kunnen delen. Wat de goede voornemens betreft, in 2018 ga ik regelmatiger proberen bloggen. Veel logischer dan een heel jaar in 1 post te proberen gieten. En buiten bloggen ga ik ook m’n best doen om nog meer mooie prentjes en verhalen te delen! En ook: fuck fear, fuck expectations, just do it! Mijn eigen leven mag ook wel wat meer in beeld gebracht worden.

Merci![/rs_special_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

2 reacties op “Dit was mijn ongelofelijke 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *