Meteen naar de inhoud

Hoi! Ik ben Sanne!

Op de valreep nog net een kind uit de jaren ’80.
Ik woon in Wijnegem, maar m’n hart ligt in Antwerpen. Daar heb ik grafische vormgeving gestudeerd en nu deel ik er een coworking ruimte, dus ik spendeer er veel van mijn tijd. Ik hou van m’n éénogige kat Gusar (hij is verder perfect in orde), maar ook andere beestjes kunnen mij bekoren. Zo ben ik bijvoorbeeld peetouder van een weesolifantje ergens in Thailand. Er komt een dag dat ik naar daar reis om haar te bezoeken. Meteen een goede reden om een extra stukje van de wereld te verkennen. Want ook daar hou ik van. Roadtrippen in Australië, backpacken in Vietnam, Laos en Cambodja, citytrips in Europa of ons eigen Belgenland ontdekken, ik ben een echte plantrekker.

Er wordt wel eens gelachen dat ik het geheugen heb van een goudvis. Ik ben namelijk nogal vergeetachtig. “Goed dat je hoofd vast hangt” kwam minstens één keer per week uit m’n moeders mond. Dat is één van de redenen waarom foto’s zo belangrijk zijn voor mij. Het zijn herinneringen met een verhaal aan. Het is als een spiekbriefje op een examen. Je schrijft het op, je ziet het staan, en omdat je weet dat je het visueel voor je kan halen, zal je nooit vergeten wat er op dat spiekbriefje staat.

Waarom ik? (en niet een ander?)

Op de eerste plaats overduidelijk door mijn geweldige gevoel voor humor! Ahum, ahum… Oké nee, even serieus. Ik hou van humor. En ik probeer dat dan ook vaak in mijn foto’s te steken, subtiel of minder subtiel. Het grappige element hoeft niet zo voor de hand te liggen. Wanneer ik erin slaag om een dikke knipoog in m’n beelden te stoppen, is m’n dag goed. Ik schuw ongemakkelijke situaties niet, omdat het niet om mij draait, wel om jullie.

Op de tweede plaats: de passie druipt eraf. Het is moeilijk om mijn enthousiasme neer te pennen, maar geloof me, ik kan uren blijven praten over fotografie. Ik geef me voor de volle 100% om ervoor te zorgen dat je de foto’s achteraf niet alleen kan bekijken, maar dat je het moment gewoon ook echt kan voelen. Dat krijg je niet voor elkaar wanneer je in een hoekje van de zaal blijft staan. Ik ben waar de actie is, ik zet m’n camera waar die moet zijn: middenin de emotie. Ik verslijt elk jaar minstens 5 broeken doordat ik kruip en klim om de perfecte compositie te vinden. Maar maak je geen zorgen, ik beweeg me voort als een echte ninja en je zal amper merken dat ik er ben.

Reden nummer drie: Ik ben een extravert en enthousiast persoon. Daardoor kan ik mensen en situaties goed lezen. Ik wil jullie verhaal begrijpen. Zo kan ik me inleven in jullie leven en fotograferen wat voor jullie belangrijk is. Empathie is wat ervoor zal zorgen dat jullie foto’s tot leven komen. Daarom is het ook zo belangrijk dat we een klik hebben. Een goede klik, zorgt voor juiste verwachtingen. Ben je benieuwd of wij voor elkaar gemaakt zijn? Stuur me een mailtje!